In juli en augustus is de Fondation A Stichting gesloten.
Het hele team wenst u een aangename vakantie.

Praktische info

Fondation A Stichting
Av. Van Volxem, 304 bte 1
1190 – Brussel
tel: +32 (0)2 502 38 78
info@fondationastichting.be

Openingsuren
Donderdag tem zondag: 13.00 – 18.00
Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag
Ook op afspraak

Bezoeker: 4€
Studenten, leerkrachten, senioren, werkzoekende: 2€
Kinderen (-12 ans): gratis

Rondleidingen  (20 pers)
Schoolgroepen: gratis (op reservering)
Volwassen groepen: 25€ + 3€/p

Tram: 82 - 97 halte WIELS
Bus: 49 - 50 halte WIELS
Trein : Zuidstation
Auto: afrit 17 Anderlecht Industrie, volg Centrum - Albert

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit

Fondation A Stichting

In oktober 2012 opent Fondation A Stichting, een initiatief van Astrid Ullens de Schooten en Jean-Paul Deridder, haar deuren in de voormalige Bata-fabriek in het zuiden van Brussel. De eerste tentoonstelling is gewijd aan het werk van de Amerikaanse fotografe Judith Joy Ross.

De Fondation A Stichting kreeg erkenning als organisatie van openbaar nut en wil de creatie van, kennis over en conservatie van het fotografische beeld stimuleren en ondersteunen. Elk jaar worden drie tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd die gepaard gaan met workshops voor jongeren en kinderen (waarin zij beelden leren begrijpen en maken).

De stichting vestigt zich in een stadsdeel dat vroeger een industriecentrum was. Ondertussen werd de wijk omgebouwd tot woongebied en hebben heel wat instellingen en organisaties die actief zijn in de artistieke sector, er een plek gevonden, bijvoorbeeld BRASS, P.A.R.T.S., WIELS en KOMPLOT. Als culturele instelling willen wij actief deelnemen aan het buurtleven. Fondation A Stichting is een platform voor het fotografische beeld en wil zich ook profileren als partner in diverse tentoonstellingsprojecten en publicaties, gerealiseerd in samenwerking met culturele instellingen in België en het buitenland.

© Lee Friedlander, Courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco Galerie Thomas Zander, Cologne
Lee Friedlander, A, 1978-1979

Découverte

Découverte wordt gedeeltelijk gefinancierd met inkomsten uit de verkoop van tickets en tentoonstellingscatalogi. Dit programma omvat onder meer ontmoetingen met de kunstenaars die te gast zijn in de Fondation A Stichting, rondleidingen en workshops waarin foto's geanalyseerd en gemaakt worden. De tentoonstellingen en rondleidingen zijn vrij toegankelijk voor scholen en verenigingen voor kinderen en jongeren.

Tijdens de Premières Découvertes kunnen kinderen, leerlingen en studenten de kunstenaar ontmoeten nog voordat de tentoonstelling opengaat. Tijdens deze spontane en intense ontmoetingen geeft de kunstenaar hen uitleg over zijn leven en zijn foto's en antwoordt hij/zij op hun vele vragen.

www.opena.be

Vind al het nieuws van de Fondation A Stichting.
>>> facebook.com/FondationA

OpenA

Ontdek de workshops, bezoeken en vergaderingen georganiseerd rond de tentoonstellingen.
>>> opena.be

Team & Partners

Astrid Ullens de Schooten
voorzitster